Aanmelden

Als je je bij ons wilt inschrijven, neem dan telefonisch contact met ons op 0252-620 811
Mocht ons kantoor gesloten zijn, dan kun je ons ook mailen: planning@houseofcare.nl. Vermeld in je mail alsjeblieft je uitgerekende datum en je telefoonnummer, dan bellen we je bij de eerste gelegenheid terug om de inschrijving met je te regelen. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Zorgverzekeraar

Wij hebben voor 2020 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Het kan gebeuren dat een medewerker van het call centre van je zorgverzekeraar aangeeft dat wij geen contract met ze hebben. Dat komt omdat er een aantal administratieve problemen zijn (geweest). Loop je hier tegenaan? Bel ons dan even!

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering, minus een wettelijke eigen bijdrage. De wettelijke eigen bijdrage kan worden vergoed op basis van je aanvullende verzekering. Of dit het geval is, kun je terugvinden op het vergoedingenoverzicht van je verzekeraar.
Het aantal uren waar je recht op hebt, is gebaseerd op het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP).
Na je bevalling wordt gekeken of het aantal uren geindiceerde zorg voldoende is. Later in de week vindt nog een derde indicatiemoment plaats.

Intake

In principe doen wij de intake bij je thuis.
Onze intaker is een gediplomeerd en ervaren kraamverzorgende en zij kan je daarom goed adviseren en informatie verstrekken over wat je kunt verwachten van de kraamzorg en de kraamperiode. In het gesprek informeert de intaker voorts naar jullie wensen en verwachtingen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat onze zorg zoveel mogelijk op jullie situatie aansluit. Alle gemaakte afspraken worden vastgelegd op het intakeformulier en in het zorgplan, zodat de kraamverzorgende die straks de zorg verleent, precies weet wat er is afgesproken.

De Baby Bijsluiter

Ter voorbereiding op je bevalling en kraamtijd, kunnen wij De Baby Bijsluiter van harte aanbevelen! Lees het boek in je zwangerschapsverlof en houd het tijdens de eerste paar maanden na je bevalling onder handbereik.

Vanuit de praktijk en haar vele contacten met pas bevallen moeders, heeft Laurinda Griekspoor-Elzinga het boek De Baby Bijsluiter geschreven. Voor herkenbare verhalen, deskundigheid en praktische adviezen!

Sta je bij ons ingeschreven, dan krijg je 10% korting op de aanschaf van de Baby Bijsluiter. Stuur voor je bestelling een mail naar info@houseofcare.nl. Je krijgt het boek dan thuisgestuurd.

Particuliere kraamzorg

Mocht je extra (particuliere) zorg willen of nodig hebben, dan kan dat. Je kunt zelf bepalen met hoeveel uren en/of dagen je je reguliere kraamzorg uitbreidt. Misschien voel je je nog onzeker omdat je baby veel huilt en je niet goed weet wat je het beste kunt doen of omdat je oververmoeid bent. De kraamverzorgende zorgt ervoor dat je kunt uitrusten, ze ondersteunt je en geeft je gaandeweg aanwijzingen en adviezen. Zo kun je je ontspannen en zekerder voelen. Je krijgt de structuur terug in de dag.

Particuliere zorg kun je vooraf regelen, maar je kunt het ook tijdens de zorg of na de zorg nog met ons afspreken. Houd er dan wel rekening mee dat we op dat moment wel voldoende capaciteit moeten hebben om jou extra zorg te kunnen verlenen. Vooraf regelen biedt je dus meer zekerheid.
De kosten die wij hiervoor bij je in rekening brengen kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar. Wij hanteren het geldende tarief voor kraamzorg dat is vastgesteld door de NZA. Het geldende tarief kun je telefonisch bij ons opvragen.

Kraamzorghelpdesk

Heb je na de kraamtijd nog vragen over bijvoorbeeld de (borst)voeding, het aanbrengen van structuur in je dag, het slapen of huilen van je kindje, neem dan gerust contact op met Rianne Seerden of Mirjam van Ingen. Zij beantwoorden al je vragen 0252-620 811.