Een paar jaar geleden was ik op een congres Duurzame Inzetbaarheid, geïnitieerd door het ministerie van Sociale Zaken ten behoeve van personeelsmanagers in het bedrijfsleven. Eén van de workshops die ik volgde werd op energieke en inspirerende wijze gegeven door de ex-topschaatser, Martin Hersman. Nu ben ik van jongs af aan al een enorme schaatsfreak, dus ik was blij verrast!

Mijn vader hield in de tijd van Ard en Keessie schema’s bij met rondetijden. Als kind van zes, voelde ik me heel belangrijk als ik het schrijven even mocht overnemen omdat hij een onvermijdelijk zaterdagmiddagboodschapje moest doen. Het bijhouden van de tijden was onderdeel van het kijkplezier. Mijn held was Eric Heiden, een Amerikaanse schaatser die niet alleen als enige in de geschiedenis op alle schaatsafstanden een Olympische gouden medaille won, maar daarnaast nieuwe trainingsmethoden ontwikkelde, heel bescheiden en aardig was én al op z’n 21ste stopte met topsport. Hij had alles gewonnen en wilde arts worden, dus de studie wachtte. Zo eenvoudig was het. Mijn romantische vijftienjarige hart was uiteraard ontroostbaar!

Gelukkig vond ik jaren later weer een nieuwe schaatsheld: Rintje Ritsma. Een mens heeft namelijk inspirerende voorbeelden nodig; bijzondere mensen die hun eigen weg durven gaan. Nog steeds kijk ik zo’n beetje iedere schaatswedstrijd die op TV wordt uitgezonden, voorzien van deskundig en gepassioneerd commentaar door o.a. Martin Hersman. En toen ineens kwam ik hem tegen in zo’n typisch conferentiehotel middenin het land op de Dag van de Duurzame Inzetbaarheid. Hij startte zijn workshop met een foto van het Vikingskipet, de schaatstempel in Noorwegen. Van alle deelnemers was ik de enige die de schaatsbaan op de foto herkende…

De workshop over vitaliteit die dag bleef me lang bij. Martin is geloofwaardig: practice what you preach gaat bij hem op. Hij is één brok energie én heeft een ijzersterke missie: mensen helpen om vitaal te worden. Vitaliteit betekent levenskracht; dat gaat dus niet alleen over fysieke fitheid, maar zeker ook over mentale fitheid. De opdrachten in de workshop hadden me geraakt. Hier moest ik iets mee, want het was me overduidelijk geworden dat ik niet goed genoeg voor mezelf zorgde. Niet voor mijn lijf en niet voor mijn geest en daarmee ook niet voor mijn naaste omgeving. In mijn drukke leven als ondernemer van een organisatie die 24/7 móet kunnen leveren met een team van ongeveer 30 medewerkers, mijn gezin met opgroeiende kinderen en de zorg voor mijn hoogbejaarde ouders en schoonouders, verdween de workshop toch weer ongemerkt naar de achtergrond.

Begin 2017 besloot ik het op te pakken, omdat ik nu echt lichamelijke klachten kreeg. Ik spoorde Martin op, die bij Lifeguard bleek te werken. Lifeguard helpt organisaties vitaler te worden en zo duurzaam beter te presteren. Zo staat het op hun website en ik voeg daar zelf (inmiddels uit eigen ervaring) aan toe: met meer (werk)plezier en een versterkt levensevenwicht. Zij werken met inzichten uit de wetenschap en de topsport.

Hoewel ik direct wist dat ik hier iets mee wilde binnen House of Care, leek het me verstandig eerst zelf te ervaren óf en hóe ik vitaler kon worden. Ik houd namelijk niet zo van sporten… Gelukkig hoefde dat ook niet; gewoon bewegen was ook prima. En ik houd heel erg van lekker eten. Ook dat was geen probleem. Hoewel ik nu gezonder (en georganiseerder) eet, kan ik nog steeds niet van de Tony chocola afblijven!.

Anderhalf jaar geleden startte ik met mijn traject bij Lifeguard en deed ik (voor mij) nieuwe kennis op over o.a. voeding, slaap, beweging, het brein, focus en aandacht, stress en z’n signalen en triggers. Ongelofelijk interessant en tevens onmisbare info als je iets wil veranderen in je leefstijl. Leerden we dit maar op school.

Naast het groepstraject met andere leidinggevende deelnemers, werd ik persoonlijk begeleid door een coach. Dat begon met een intake met een gezondheidscheck, waarbij allerlei metingen verricht werden. Want meten is weten. Langzaam veranderde ik van iemand die ‘dag en nacht’ werkte en weinig ontspanning had, naar iemand die bewust de ‘aan- en uitknop’ wist te vinden. Ik leerde afstand te nemen en los te laten, waardoor mijn naaste collega’s ongemerkt meer vertrouwen kregen en zich vrijer voelden. En tot mijn grote opluchting draaide alles gewoon door, misschien nog wel beter …

Naast allerlei praktische zaken die ik doorvoerde, zoals het uit huis verplaatsen van ons bedrijf naar een externe kantoorruimte, leerde ik alle verbeteringen in mijn leefstijl als een gewoonte in mijn routines te organiseren. Bij de hermeting, zo’n driekwart jaar later, bleek dat alle opnieuw gemeten waardes met meer dan de helft verbeterd waren. En zo voel ik me ook. Goed in je vel zitten, niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel is goud waard!

Oké en nu ‘hoor’ ik je denken: leuk voor jou, zo’n succesverhaal, maar ‘what’s in it for me’? Nou, alles! Als ik dit kan, kan iedereen dit. En als je in onderzoeken leest hoe belangrijk vitaliteit is voor je (werk)plezier en geluk, dan wíl je vitaal zijn. Zeker als je druk of stress ervaart in je werk, een gezin hebt en kinderen opvoedt, ouder wordende ouders hebt met alle problemen die daar vaak mee gepaard gaan en amper tijd en aandacht overhoudt voor broodnodige rust, je interesses, je relatie en je vrienden.

Omdat er niet alleen van mij, maar ook van mijn collega’s bij House of Care veel gevraagd wordt, is het tijd om te kijken hoe we vitaal kunnen blijven of het weer kunnen worden. Op kantoor moeten we steeds meer werk verstouwen om aan alle (extern gestelde) eisen te voldoen en onze kraamverzorgenden moet steeds flexibeler zijn (ook door extern gestelde eisen). Daarnaast zorgen ze niet alleen voor onze klanten, maar ook voor hun eigen gezin thuis waardoor ze zichzelf soms vergeten of er gewoon niet meer aan toekomen. Dat houd je op den duur niet vol. We hebben dus allemaal – voor onszelf én voor onze klanten – baat bij een vitaal leven waarin werk en privé met elkaar in evenwicht zijn.

Daarom gaan we in onszelf investeren. Samen met Lifeguard starten we binnenkort met het voor ons op maat samengestelde project Happy & Healthy. Met als doel een vitale organisatie te worden. Het welzijn van onze mensen staat namelijk voorop. Zodat we goede zorg aan onze klant kunnen blijven verlenen. We Care.

Ik ga schrijven over onze ervaringen, dus ben je geïnteresseerd, volg ons!