arrow_drop_up arrow_drop_down
Coaching Na de Kraamtijd

Back to work

Ontdek hoe je met energie, plezier en vertrouwen je werk weer oppakt na je bevallingsverlof

Meld je aan

Toen ik was bevallen van mijn eerste kind, was ik vaak pas rond 12.30 uur gedoucht en aangekleed. Dan dacht ik met groeiende ongerustheid: ‘Hoe moet ik dat in vredesnaam doen als ik straks weer ga werken?’ Ik had geen idee hoe ik de draad van mijn ‘gewone’ werkende leven weer zou kunnen oppakken in combinatie met het moederschap.


Ik was 24/7 in de weer met mijn pasgeboren baby. Mijn hele leven, óns hele leven draaide om hem. Terwijl mijn man na een paar dagen weer aan het werk ging, leefde ik – alleen thuis met mijn pasgeboren zoontje Roy – van uur tot uur. Ik was voortdurend bezig met voedingen, verschonen, kolven, hem in slaap zien te krijgen.


Het moederschap was iets waar ik echt naar uitgekeken had, maar in de praktijk was het veel zwaarder. Terwijl ik wel heel blij was met ons zoontje. Het was zo dubbel en ik voelde me daarin soms eenzaam, omdat ik best vaak dacht: ‘Waar ben ik toch aan begonnen?’


En intussen kwam het eind van mijn verlof in zicht. Mijn baby was nog maar zes weken oud en ik had het gevoel dat ik niet goed voor hem zorgde als ik weer ‘gewoon’ aan het werk zou gaan. Ik had het zonder werk nog niet eens op de rit! 


En ik wist dat ik over twee weken weer een directeur-generaal van een ministerie moest adviseren.


Die gedachte veroorzaakte stress. Dat dit niet alleen effect had op mij, maar ook via mij op mijn baby, gaf me alleen maar meer stress.
Ik wilde juist zo graag een goede moeder zijn…

Coaching Na de Kraamtijd

Hoewel dit mijn eigen verhaal is, had het net zo goed van een andere moeder kunnen zijn. Ik ben namelijk niet de enige die de eerste tijd het gevoel had voortdurend tekort te schieten als moeder. Destijds had ik graag geweten hoe ik daar beter mee om had kunnen gaan. Hoe ik uit die overlevingsstand kon komen, terug naar een leven met plezier en voldoening. Ik wilde zo graag een relaxte en goede moeder (en partner) zijn en tegelijkertijd ook met plezier en scherp terug op m’n werk verschijnen. Dat lukt me niet goed, want ik was vooral doodmoe en niet gefocussed. De eerste opdracht na mijn verlof liep niet lekker. En dat werkte natuurlijk niet mee aan het terugkrijgen van mijn vertrouwen.


Kortom, ik was mezelf kwijt en had geen idee hoe ik de grip op mijn leven terug kon krijgen. Dat gaf een machteloos en eenzaam gevoel. Ik had verwacht dat het leven juist zoveel rijker zou worden met een kindje.

#happymomcursus - House of Care

Inmiddels weet ik dat het anders kan, makkelijker!

Ik ben Laurinda Griekspoor-Elzinga. 

Om kersverse moeders te supporten schreef ik – na de geboorte van mijn tweede kind – De Baby Bijsluiter. Het boek werd gewaardeerd met een 4,8 (bol.com) en er werd een paar duizend exemplaren van verkocht.

Daarnaast heb ik sinds 2005 meer dan 7000 pas bevallen moeders begeleid met mijn kraamzorgorganisatie House of Care. 

Na 15 jaar ervaring kan ik verklaren hoe het werkt en weet ik dat het anders kan. Daarom deel ik mijn kennis en ervaring met jonge moeders door ze te coachen. 

Hoe werkt het dan?

Je kunt je vast voorstellen dat als je net bevallen bent, je meestal niet in je kracht staat. Alleen al de hormoonschommelingen zorgen ervoor dat je uit balans bent geraakt, nog los van de fysieke gevolgen van de zwangerschap, de bevalling en het chronisch slaapgebrek. 
Dit beïnvloedt je ook emotioneel en mentaal.


Zo leerde ik dat veel van mijn lang verworven vaardigheden ineens niet meer functioneel bleken te zijn toen ik moeder werd. Ik moest een deel van mezelf leren kennen, dat tot nog toe niet was aangesproken. 

Dát veroorzaakt onzekerheid.

Daarnaast is het lastig om overzicht te houden en te structureren. Dit komt omdat er ook daadwerkelijk iets verandert in je brein tijdens een zwangerschap; dit hebben hersenwetenschappers recentelijk ontdekt.


Hoe zou het zijn om de touwtjes weer in handen te hebben?

Het allerbelangrijkste is dat het goed gaat met jou, want dat is het beste voor de baby en daarmee ook weer voor jou. Als jij de rust en de grip op je leven terugkrijgt, inclusief de combinatie van werk en thuis, heeft je baby daar veel baat bij. Investeer dus in jezelf!

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 25% van de moeders zich na het zwangerschapsverlof nog niet voelt opgewassen tegen een terugkeer op het werk en zich ziek meldt. Een hoog percentage, wat aangeeft dat ik echt de enige niet was.

Maar het kan anders! Het voordeel van coaching is dat je weet hoe je de valkuilen omzeilt en je voorbereid bent op je terugkeer naar het werk.


Ja, dit wil ik!

Dit kun je verwachten

Ik leg je stap voor stap uit hoe het proces verloopt en waar en hoe je tijdig moet schakelen. Ik geef je praktische tips. Ik deel mijn kennis en inzichten met je. Hierdoor keert je vertrouwen terug, zodat je je zaakjes goed weet te regelen. Niet alleen op het werk maar ook thuis. Ik laat je zien hoe je werk niet ten koste gaat van je baby. En klikt het niet tussen ons? Dan stoppen we en krijg je je geld terug. 


Dit levert het je op:

 • Je zorgt beter voor jezelf en daarmee ook voor je baby
 • Je hebt een doordacht plan voor de terugkeer op je werk
 • Je voorkomt stress en krijgt rust en overzicht
 • Je hervindt het vertrouwen in jezelf
 • Je hebt de touwtjes weer in handen

Boost

€199
 • 1-op-1 gesprek (van max 2 uur)
 • Online, via (beveiligd) video-bellen
 • Direct toepasbare praktische adviezen
 • E-book met concrete tips
 • Prijs is inclusief BTW

Speciaal voor ondernemers

€398
 • Twee 1-op-1 gesprekken (van max 2 uur)
 • Inclusief business coaching
 • Online, via (beveiligd) video-bellen
 • Direct toepasbare praktische adviezen
 • E-book met concrete tips
 • Prijs is exclusief BTW
                   

Coaching

Voor wie is de coaching geschikt?

Voor pasbevallen vrouwen die na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan en daarbij inzicht willen krijgen in alle aspecten die hierbij een rol spelen en zo gemakkelijker de draad weer oppakken.

Wat als het niet klikt met de coach?

Je merk het direct in het eerste gesprek als het niet klikt.
Als je het gelijk aangeeft, breken we de coaching af en krijg je je geld terug.

Mijn werkgever wil de coaching betalen; kan dat?

Ja, dat kan! Je werkgever krijgt van ons een factuur plus 21% BTW.

Kan de coaching ook bij mij thuis?

Voorlopig – gedurende de coronatijd – doen we alles online.

Op welke dag vindt de coaching plaats?

De afspraken kunnen worden gepland in de middag tussen 13.30 en 17.00 uur op maandag, dinsdag en woensdag.

Wat is het meest geschikte moment voor de coaching?

Het beste is om drie tot vier weken voor je weer aan het werk gaat, te starten met de coaching.