Kraamzorg van House of Care
Kraamzorg

De kraamverzorgende is je houvast

De kraamverzorgende is je houvast

Wat doet een kraamverzorger?
  • Ze geeft adviezen, instructies en informatie rond de verzorging van jullie kindje en jouw herstel
  • Ze zorgt voor jullie gezin
  • Ze betrekt jullie oudere kindje(s) bij  hun pasgeboren broertje of zusje
  • Ze begeleidt je bij de voeding van de baby, zodat hij of zij goed kan groeien

Door de dagelijkse medische controles en de registratie ervan kan ze eventuele risico’s of complicaties tijdig signaleren en de juiste professionals inschakelen. Ze werkt daarin samen met je verloskundige.


De kraamverzorgende zal je aanmoedigen zoveel mogelijk rust te nemen. Intussen laat ze je huishouden ‘doorlopen’, waardoor jij je met een gerust hart kan richten op je herstel. 


Rust, reinheid en regelmaat zijn beproefde uitgangspunten.

Kraamverzorgende klik

Stel dat het niet klikt met de kraamverzorgende?

We snappen dat je het spannend kunt vinden dat er straks een onbekende voor jullie komt zorgen. Juist in zo’n ingrijpende en intieme tijd.

En dan ook nog eens zo'n acht dagen achter elkaar bij je in huis.


Daarom hebben wij tijdens je zwangerschap al een paar keer

persoonlijk contact, om jullie te leren kennen.

Daarnaast werken wij met MatchMaker Zorg.

Hierin kun je aangeven wat je prettig vindt en wat bij jullie past.


Zo kunnen wij een match maken met een kraamverzorgende.

Mét de garantie, dat als jullie je onverhoopt toch niet prettig

en op je gemak voelen, wij een andere kraamverzorgende inzetten. 

Fijne kraamzorg

Krijgen we wel iedere dag dezelfde kraamverzorgende?

We weten hoe lastig het is als er middenin de kraamweek een ander komt, juist als jullie je net hebben gehecht aan de eerste kraamverzorgende.


Het lukt ons bijna altijd om één kraamverzorgende voor de gehele kraamweek in te zetten, maar  als er echt veel baby's tegelijk komen, lukt dat niet altijd. Geboortes laten zich nagenoeg niet plannen. Kraamverzorgenden kunnen ziek worden of hebben een vrije dag. Daarnaast bewaken we de werk-privé balans, want acht dagen achter elkaar werken is geen peuleschil.


Je mag er wel van uitgaan, dat we er alles aan doen om voor rust en continuïteit te zorgen in jullie kraamtijd en dat we veel ervaring hebben in de juiste keuzes maken qua planning en inzet.


Daarnaast dragen de kraamverzorgenden de zorg altijd persoonlijk aan elkaar over bij een onverhoopte wisseling, zodat de nieuwe kraamverzorgende helemaal op de hoogte is van het reilen en zeilen bij jullie thuis. Na een wisseling horen we zelfs dat het juist fijn was om van een andere kraamverzorgende weer nieuwe dingen te leren. 

Contact - House of Care

Digitale kraamzorg

Vanaf 2023 vergoeden de zorgverzekeraars ook digitale kraamzorg. 

Wat ons betreft dekt de term niet helemaal de lading (je kunt iemand niet digitaal verzorgen). Het is meer een vorm van extra begeleiding, instructie en informatie overdracht. 


Belangrijke voorwaarde is dat het past binnen de gestelde indicatie. Als je alle uren binnen die indicatie als gewone (fysieke) kraamzorg hebt ontvangen, heb je dus geen recht op vergoeding van digitale kraamzorg. 


Onze zorgcoördinatoren op kantoor, Lisenka en Karina en je kraamverzorgende houden dit voor je in de gaten. Dat betekent dat - als je er recht op hebt - ze je zullen benaderen om te vragen of je prijs stelt op digitale kraamzorg (als aanvulling op de fysieke kraamzorg die je gekregen hebt). 


Er bestaan twee vormen van digitale kraamzorg: instructie/begeleiding via een (beveiligde beeld)bel verbinding of extra instructie/informatie door middel van een videoprogramma. Welke vorm het beste past, hangt af van jouw situatie, de indicatie en jouw wens. 

Intake kraamzorg

De intake

  • Rond week 30 ontvang je een uitnodiging voor een intake (thuis of telefonisch)
  • De intake (rond week 34) geeft inzicht in wat je kunt verwachten van de kraamzorg en de kraamtijd
  • We inventariseren jullie wensen en verwachtingen, zodat de zorg zoveel mogelijk op jullie situatie aansluit
  • Dit leggen we vast in het zorgplan, zodat de kraamverzorgende weet wat er is afgesproken
Kraamzorg

Vergoeding van de kosten

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract.


Er geldt wel een wettelijke eigen bijdrage die vergoed kan worden vanuit een aanvullende verzekering. Dit vind je terug op het vergoedingenoverzicht van je verzekeraar. 


Direct bij je inschrijving vertellen we je op hoeveel uren kraamzorg jij recht hebt vanuit het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP). Dan weet je vooraf al waar je aan toe bent.


Na je bevalling wordt gekeken of het aantal geïndiceerde uren daadwerkelijk voldoende is. Als je meer uren nodig hebt, kan de verloskundige extra uren bij-indiceren. Ook die worden vergoed.

Ons team achter de schermen staat 24/7 klaar voor al je vragen, die ze met liefde beantwoorden.


Ook na de kraamtijd kun je nog tegen vragen oplopen, bijvoorbeeld over de (borst)voeding, het aanbrengen van structuur in je dag, het slapen of huilen van je kindje.


Neem dus gerust contact op met zorgcoördinatoren Karina Braamzeel of Lisenka Knook, telefoon: 0252-620811. 

Superleuk als je je bij ons inschrijft!

Dank je wel voor je vertrouwen; we gaan goed voor jou en je gezin zorgen.