• “Het is onze missie dat de nieuwe generatie
  een liefdevolle en veilige start krijgt.”
  Laurinda Griekspoor – House of Care

 • “Het is onze missie dat de nieuwe generatie
  een liefdevolle en veilige start krijgt.”
  Laurinda Griekspoor – House of Care

 • “Het is onze missie dat de nieuwe generatie
  een liefdevolle en veilige start krijgt.”
  Laurinda Griekspoor – House of Care

 • “Het is onze missie dat de nieuwe generatie
  een liefdevolle en veilige start krijgt.”
  Laurinda Griekspoor – House of Care

House of Care is een bureau voor reguliere en particuliere kraamzorg, dat in 2005 is opgericht door Laurinda Griekspoor vanuit haar eigen ervaring als kersverse moeder.

De missie van House of Care is: een liefdevolle en veilige start voor onze nieuwe generatie.

Om daaraan te kunnen bijdragen, verlenen we kraamzorg. Dat doen we door de inzet van gepassioneerde zorgprofessionals die ouders en hun baby een warm hart toedragen. House of Care is niet groot, omdat wij geloven dat we met korte lijnen de zorg beter op jullie wensen en situatie kunnen afstemmen. We staan simpelweg dichtbij bij jullie en we nemen de tijd om jullie te leren kennen, nog voor de kraamtijd. Onze naam zegt eigenlijk al waar we voor staan: ‘We Care’.

Vind je het best spannend dat er straks in zo’n ingrijpende en intieme tijd een onbekende ongeveer acht dagen bij je thuis voor jullie komt zorgen? Want wát nu als het niet klikt? Dat gevoel snappen we, omdat we dit zelf rond de geboortes van onze kinderen ook dachten.

Daarom hebben wij vooraf persoonlijk contact, zowel bij de inschrijving als de intake en verder zo veel als jij wenst. Zo leren we jullie beter kennen en kunnen we straks gemakkelijker een kraamverzorgende inzetten waar je een klik mee hebt en die kan inspelen op wat jullie nodig hebben. Dit is ook heel fijn voor onze kraamverzorgenden. Kortom, wij maken een match. Mét de garantie, dat als jullie je onverhoopt toch niet prettig en op je gemak voelen, wij een andere kraamverzorgende inzetten.

Onrust in huis en je voortdurend moeten aanpassen, omdat er door drukte steeds weer een andere kraamverzorgende ingezet wordt, is een scenario waar je niet op zit te wachten. Wij ook niet, want dat draagt geenszins bij aan onze missie. De praktijk is echter weerbarstig; geboortes laten zich nagenoeg niet plannen en kraamverzorgenden hebben ook rust en vrije tijd nodig om gezond en gelukkig te blijven. De planning in de kraamzorg is daarom een uitdaging; het organiseren van één gezicht in de kraamtijd is niet altijd haalbaar en daarom kunnen we het niet garanderen. Wél beloven we dat we er alles, echt alles aan doen, om voor rust en continuïteit te zorgen in jullie kraamtijd. Ook als het druk is en alle baby’s tegelijkertijd geboren lijken te worden. Zo dragen de kraamverzorgenden zorg altijd persoonlijk aan elkaar over bij een onverhoopte wisseling, zodat de nieuwe kraamverzorgende helemaal op de hoogte is. Én we garanderen de geïndiceerde uren, zodat je geen zorg tekort komt.

Background

Ouders  House of Care

 • “Kleinschalige organisatie, je bent een persoon en geen nummer. Personeel meelevend en meedenkend. (Sandra onze kraamverzorgster was er 1 uit duizenden). Doordat er goede zorg voor de kinderen was had ik rust. Ik kon altijd mijn onzekerheden bespreken en door tips adviezen en complimenten ben ik ontzettend gegroeid en kwam ik echt krachtig en zelfverzekerd uit de kraamweek.”

 • “Duidelijke communicatie, goed bereikbaar, warme en lieve medewerkers, echt een stapje meer. Mieke is warm, kundig, heeft humor en de fijne gesprekken met haar ter verwerking van bevalling, stelden me gerust. Daarnaast heel leuk in omgang met onze familie. Sfeer was top! Ik ben na een pittige bevalling heel dankbaar voor jullie zorg! Ik heb ook een review geschreven op Google.”

 • “Persoonlijke benadering, klein team, zeer tevreden! Zeer veel vertrouwen voor de periode na de kraamweek gekregen en weer geleerd dat de uitdrukking “men lijdt het meest het lijden dat men vreest” echt waar is.”

 • “House of Care is een persoonlijke organisatie. Wat ik echt ontzettend fijn vond was dat ik gedurende de hele kraamperiode dezelfde kraamverzorgster heb gehad. Door de zorg van Nicole heb ik optimaal kunnen genieten van de kraamtijd.”

 • “De eerste week thuis als nieuwe ouders is behoorlijk overweldigend. Het was daarbij fijn om iemand in huis te hebben die een en ander uitlegt, je handvatten geeft en je op weg helpt. De kraamverzorgende heeft ervoor gezorgd dat we met zelfvertrouwen de komende tijd tegemoet zien en daar zijn wij haar zeer dankbaar voor. Bedankt en wellicht tot een volgende keer!”

 • “We hebben als onervaren ouders een stoomcursus baby verzorgen gehad. Ontzettend waardevol. Daarnaast gaf de kraamverzorgende ons het vertrouwen dat we het ook zonder haar prima zouden redden.”

 • “Ik ben alleenstaand en vond het allemaal best wel eng, maar door Karina ben ik een stuk zelfverzekerder geworden en gaat het hartstikke goed met ons!”

 • “De zorg tijdens de kraamweek was heerlijk. We werden allen goed verzorgd en de kraamverzorgende zorgde er ook voor dat wij op de juiste momenten onze rust (konden) pakken. Het is best wel wat om een om iemand 8 dagen in huis te hebben, maar onze kraamverzorgende was aanwezig op de momenten dat je haar nodig had en op andere momenten had ze, zonder dat je het echt door had, de boel al aan de kant, vers fruitje klaar staan en de slaapkamer gelucht. We missen haar nog iedere dag.”

 • “De eerste keer ouder worden is best spannend. Over sommige dingen ben je onzeker. We hebben hele fijne tips en adviezen gehad. Dat nam de onzekerheid ook weg. Wij kijken heel tevreden terug op de zorg die we gekregen hebben.”

 • “De borstvoeding is een succes geworden binnen korte tijd door focus en advies van Gerda.”

 • “House of Care heeft enorm bijgedragen aan mijn herstel na de bevalling, zowel in ondersteuning in huis als coaching op gezinsuitbreiding (oudere broer) als professionele verzorging van mij en onze pasgeboren zoon. Heel prettig om in huis te hebben, we zaten echt op een blauwe wolk.”

 • “Wat zijn wij blij dat jullie engel Mieke naar ons hebben kunnen sturen. We hebben een hele fijne kraamtijd gehad dankzij haar. Haar kennis is enorm en de liefde voor haar vak was duidelijk voelbaar.  Ze heeft ons erg goed geholpen, wist op al onze vragen antwoord en ze heeft ervoor gezorgd dat we met zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Heel erg bedankt dat dit mogelijk was.”

 • “Professionele zorg passend bij onze persoonlijke situatie.”

 • “Veel praktische ondersteuning. De kraamverzorgende af tips over verzorging van de baby en voeding precies op een goede manier. Nam me zoveel uit handen zodat ik kon rusten. Ze stimuleerde ook dat ik ging rusten. Dat had ik wel nodig, anders was ik te snel weer te druk geweest. De kraamverzorgende was erg empathisch. Had aandacht voor mijn psychische toestand (kraamtranendag!).”

 • “Ik heb een fijne kraamtijd gehad. Erg blij met de persoonlijke zorg van House of Care. ”

 • “De kraamverzorgende bracht rust bij ons in het gezin.”

 • “Voelde me gesteund van en aan alle kanten.”

 • “De zorg draait niet alleen om moeder en baby maar ook de vader wordt niet vergeten (opgelet dat ook vader zijn rust nam, meegenomen in de handigheidjes van de verzorging van de baby). Sterke intake. Er is goed aangevoeld wat voor type kraamverzorgende bij ons past.”

 • “De zorg tijdens de bevalling en direct erna, tijdens de kraamweek hebben ervoor gezorgd dat ik op een roze wolk leef. Het heeft gezorgd voor rust, ook in het hoofd en voor vertrouwen in de toekomst.”

 • “Dankzij jullie een top kraamweek gehad! ”

 • “Emmy heeft in praktische zin geholpen, maar heeft ons ook het vertrouwen gegeven dat we het ook zonder haar kunnen.”

 • „Een fijne start naar het zelfstandig verzorgen van de baby en een relaxte eerste week na ontslag uit het ziekenhuis waarbij ik alle hulp goed kon gebruiken.”

 • „Dankzij jullie hulp in mijn kraamweek sta ik nu een stuk steviger in mijn schoenen bij de verzorging van mijn kind en ten aanzien van de borstvoeding. Ik ben best een pietlut als het om mijn huishouden gaat, maar ik heb me de hele week geen zorgen gemaakt om mijn huis of mijn visite. Het sloot allemaal zo naadloos op elkaar aan met mijn hulp. Echt super fijn! Nu kan ik heerlijk genieten van mijn kindje.”

 • „House of care is een super kraambureau, wij zouden iedereen aanraden om jullie te benaderen, mochten wij nog een kindje krijgen in de toekomst zouden we zeker weer jullie inschakelen.”

Kwaliteit

House of Care maakt deel uit van Rondom Zwanger

Bij Rondom Zwanger staan jij en jouw gezin centraal. Verloskundigenpraktijken in de regio, het verloskundig team van het Spaarne Gasthuis en kraamzorgorganisaties werken samen om jou de beste zorg te geven rondom de geboorte van je kind.