Onze kraamzorg

Een kraamweek is een heel bijzondere periode, waarin je leven soms een beetje ‘op z’n kop’ lijkt te staan en er van alles op je af komt. De kraamverzorgende is je houvast.

Background
“Ik doe er alles aan om de baby een goede en veilige start in jullie gezin te geven.”

Wat doet de kraamverzorgende?

In de kraamtijd geeft de kraamverzorgende je adviezen en instructies rond de verzorging van je baby en deelt zoveel mogelijk van haar brede kennis en ervaring met jullie. Ze zorgt voor jullie, voor de pasgeboren baby en voor de overige kinderen in jullie gezin. Ze betrekt jullie oudere kind(eren) bij de verzorging van hun pasgeboren broertje of zusje. Ze begeleidt je bij de voeding van de baby, zodat hij of zij goed kan groeien. Ze doet dagelijks medische controles bij de baby en jou als moeder, om jullie gezondheid goed in de gaten te houden. Ze registreert alle controles in het zorgplan. Ze kan hierdoor eventuele risico’s en complicaties op tijd signaleren, de juiste professionals inschakelen en hiermee gezondheidsproblemen voorkomen.

Rust, reinheid en regelmaat zijn beproefde uitgangspunten. De kraamverzorgende zal daarom zorgen dat je zoveel mogelijk rust neemt en ze laat je huishouden ‘doorlopen’, waardoor je je met een gerust hart kan richten op je herstel.
Ze past zich zoveel mogelijk aan, zodat jullie je op je gemak voelen met haar in jullie huis.
Ze leert jullie alles wat nodig is om na de kraamweek goed voor de baby en ook weer voor jezelf te kunnen zorgen.