House of Care is een initiatief van Laurinda Griekspoor-Elzinga (1965). Zij startte in 1992 een organisatieadviesbureau, InnoVizi. Jarenlang begeleidde ze complexe veranderingsprocessen binnen talrijke organisaties (ook in de thuiszorgbranche), waarbij haar focus bij de mens binnen de organisatie lag.

Het full service concept van House of Care ontstond vanuit Laurinda’s eigen ervaring:

“Na de bevalling kreeg ik last van complicaties, omdat ik te snel weer van alles moest doen. Ik kreeg wel hulp van mijn moeder en vriendinnen, maar ik stond er verder alleen voor. Al met al duurde het lang voor ik hersteld was en ik kon genieten van het moederschap.

Door mijn ervaring in de thuiszorgbranche en mijn kennis van de wet- en regelgeving op dit gebied, ontstond het idee om voor dit soort situaties een oplossing te bieden. Toen ik dit aan andere moeders voorlegde, bleek ik niet de enige te zijn die meer hulp nodig had rond zwangerschap en bevalling.

Het idee om particuliere kraamzorg te gaan aanbieden heb ik vrij snel na mijn eigen zwangerschapsverlof omgezet in actie.
Al snel bleek er ook behoefte te bestaan aan reguliere kraamzorg, echter wel verleend met dezelfde ‘particuliere’ House of Care visie en met dezelfde aanpak. Inmiddels verlenen we meer reguliere dan particuliere kraamzorg en nog steeds met hetzelfde enthousiasme. Omdat we het verschil kunnen maken in een belangrijke tijd in het leven van jonge ouders.”