Werken bij House of Care

Kraamverzorgende

Momenteel zijn wij op zoek naar een ervaren en gediplomeerde kraamverzorgende.

Wil jij graag in een klein enthousiast team werken bij een een organisatie waar je kunt meedenken en meepraten?

Stuur dan een mail met CV naar: laurinda@houseofcare.nl

Voor meer informatie bel je: 0252- 620811 tussen 09.00 en 17.00 uur.

Hoe is het om bij House of Care te werken?

Ons team bestaat uit ruim 30 enthousiaste en deskundige medewerkers. Wij willen er alles aan doen om in de kraamtijd, die in het leven van jonge ouders heel belangrijk is, het verschil te maken. Ons motto is ‘We Care’. Dat is meer dan ‘zorgen voor’, want het betekent ook ‘erom geven’. Onze kernwaarden zijn: warmte, inlevingsvermogen, passie en betrouwbaarheid. Herken je jezelf daarin? Lees dan verder:

We werken met ervaren, gediplomeerde kraamverzorgenden die hun vak verstaan en daadwerkelijk zorg op maat geven door te kijken wat er nodig is. Kraamverzorgenden die een gezin verzorgen, zoals ze zelf ook graag kraamzorg zouden willen hebben gehad. Omdat ze zich gemakkelijk kunnen verplaatsen in de kraamvrouw. Die snel kunnen schakelen in lastige situaties, en die, als ze na acht dagen de deur achter zich dichttrekken, tevreden zijn, omdat het gezin het vertrouwen heeft dat ze goed voor hun baby en zichzelf kunnen zorgen. Kortom: kraamverzorgenden die met hart en ziel nèt iets meer doen dan het gewone. Niet slechts een mooie slogan op onze flyer, maar dit wordt iedere dag door onze kraamverzorgenden in praktijk gebracht!

De kraamverzorgende is het vertrouwde gezicht voor de kersverse ouders, hun houvast, die risico’s, problemen en complicaties op tijd kan signaleren en hiermee gezondheidsschade kan voorkomen. Die passende oplossingen kan bedenken als daar om gevraagd wordt. Een warme professional die rust, reinheid en regelmaat als beproefd uitgangspunt hanteert en het huishouden laat ‘doorlopen’ zodat de kraamvrouw zich met een gerust hart kan richten op de hechting met de baby, de borstvoeding en haar eigen herstel.

Liefde voor het vak en tijd en mogelijkheden krijgen om dat vak goed te kunnen uitoefenen: dat vinden wij essentieel voor goede kraamzorg. Onze kraamverzorgende bepaalt dus zelf, uiteraard in overleg met de verloskundige, hoeveel uren ze nodig heeft in een gezin; ze geeft een verlenging als dat nodig is. Ze krijgt ruimte om haar eigen creativiteit en werkwijze in te vullen binnen het gezin waar ze op dat moment werkt. Daarmee kan ze invulling geven aan ‘nèt iets meer doen dan het gewone’. Uiteraard staat goede en veilige moeder- en kindzorg voorop. De kraamverzorgende verzorgt het gezin van de eerste dag tot en met de laatste; dat betekent dat House of Care er alles aan doet om in een gezin één kraamverzorgende in te zetten. Omdat wij vinden dat je zo gewoon de beste zorg kan bieden. Zou je echter heel graag bij ons willen werken en kun je dit vak beter combineren met je eigen thuissituatie door op rooster te werken, dan gaan we kijken hoe we dat kunnen regelen. Want ‘We Care’ geldt ook voor onze medewerkers. Uiteindelijk komt dit onze zorg bij de gezinnen alleen maar ten goede!

Vanuit die gedachte (‘We Care’) hebben we een subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) van de Europese Unie aangevraagd. Deze subsidie is gericht op het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. Ons project heet Happy & Healthy en we krijgen hierbij  begeleiding van Lifeguard, een bureau dat organisaties helpt vitaler te worden. Dit betekent niet alleen dat we veel leren omtrent leefstijl, gezondheid en mentale kracht, maar dat we daardoor ook nu en in de toekomst gezond en gemotiveerd kunnen blijven werken in een vak dat door de onregelmatigheid veel van ons vraagt. Dankzij de subsidie hebben wij een organisatiescan kunnen laten uitvoeren en kunnen wij gezond en veilig werken bevorderen (waaronder een gezondere leefstijl en het terugdringen van werkstress). Al onze medewerkers worden zowel in groepsverband als individueel begeleid.

We zijn een klein, enthousiast en flexibel team. We kennen elkaar goed en helpen elkaar waar nodig. Groot worden is niet onze ambitie, omdat juist door de korte lijnen het prettig samenwerken is. Op kantoor weten we precies wie wie is en klanten hoeven zich nooit met een klantnummer te melden. Maatwerk is niet alleen bestemd voor onze gezinnen, maar ook onze kraamverzorgenden zijn verschillende mensen met een specifieke achtergrond en eigen situatie, die we, als het even kan, graag tegemoet komen als dat nodig of wenselijk is. We leiden onze organisatie met warmte en inlevingsvermogen.

Werken met mensen betekent ook: kijken hoe het beter kan. Hoe doen wij het als team, hoe doe ik het als kraamverzorgende? House of Care vindt het daarom belangrijk om te investeren in goede, praktische (en vaak ook nieuwe) bijscholing en regelmatig overleg met het team. We willen van elkaar leren. We spreken elkaar aan op het geleverde werk. We denken met elkaar mee in oplossingen. Kraamverzorgenden geven gevraagd en ongevraagd advies aan onze directeur. Zo blijven we scherp en weten we zeker dat onze zorg up-to-date is en zich blijft ontwikkelen en verbeteren.